У двох дитсадках Миколаєва відремонтували укриття: незабаром заклади відкриють

  • 08:18
  • 30.05.2023
IMG_5259 (1)

У дитячих садках Миколаєва виконують обстеження захисних укриттів, відремонтованих на замовлення управління освіти міськради. 

Про це повідомляє Миколаївська міська рада.

Дошкільні заклади можуть відновити роботу лише за умови повної готовності захисних споруд, що підтверджується актом спеціально створеної комісії.

26 травня представники ДСНС, поліції, управлінь охорони здоров’я, освіти, архітектури й містобудування міської ради перевірили та прийняли в експлуатацію перші два укриття в дитячих садках Миколаєва.

– Готуємося якомога швидше прийняти дітей, — каже начальниця управління освіти Ганна Личко. — Загалом управління розпочало ремонтні роботи захисних укриттів у 18 дошкільних закладах міста. Після завершення ремонту кожен об’єкт обстежить комісія.

Результати перевірки прокоментував головний інспектор районного управління ДСНС Роман Готовський. За його словами, зауважень щодо пожежної безпеки немає:

– Приміщення забезпечені первинними засобами пожежогасіння, є два евакуаційні виходи, встановлена витяжна вентиляція. Як найпростіше укриття — рекомендовано».

Представниця управління охорони здоров’я, начальниця відділу по охороні материнства та дитинства Людмила Чинякова перевірила готовність до надання першої медичної допомоги. У наявності всі необхідні медикаменти, як для дітей, так і для дорослих, є засоби для зупинки кровотеч та ін.

Дитсадок у Заводському районі міста готується прийняти приблизно 120 дітей. За словами завідувачки закладу, площа укриття на таку кількість розрахована. Тут декілька приміщень, санвузли, змонтована система очищення води, автономне електропостачання, сучасна система вентиляції з можливістю регулювання температури повітря, система аварійного освітлення, є генератор. Навіть за умови відсутності централізованого електропостачання, в укритті буде світло і працюватиме вентиляція.

Новини

18 квітня 2024
17 квітня 2024