«Є спроба прив'язати підприємця до комунальної установи»: Розслідування загибелі дитини на батуті заблокувало роботу всієї «Казки»

  • 14:57
  • 29.05.2023
d12f0be54e5eef26bfbaa8beb427941f.i999x999x670

Розслідування нещасного випадку на батуті в дитячому містечку "Казка" фактично заблокувало можливість роботи містечка. Наразі слідчі вилучили всі документи комунальної установи, заарештовано ділянку, на якій розташовувався батут, а також вилучено сам батут.

Про це повідомляєі «Преступности.НЕТ».

– У розслідуванні нещасного випадку в "Казці" задіяно 12 слідчих. Наразі вилучено документи нашої комунальної установи, аж до договорів із вивезення сміття і трудові книжки. Хоча підприємець вела діяльність незалежно від "Казки", але є спроба прив'язати підприємця до комунальної установи. Суд заарештував ділянку за сервітутом і готується рішення щодо арешту документів "Казки". Також слідчі нам сказали, що подано клопотання про арешт усієї території дитячого містечка, - розповів Любаров.

– Крім того, відключено електропостачання "Казки" з боку обленерго. Ймовірно, без документів, просто на словах. Батут заарештований і вивезений. Охорону поліція зняла, а входи заборонили відкривати. Якщо сьогодні ми відкриємо двері, нас звинуватять у тому, що ми не забезпечили охорону заарештованої ділянки, яку вони перші кілька днів охороняли самі, а потім тихо пішли, нікому не сказавши. Загальне враження, що блокують повністю всі можливості продовжувати роботу підприємця. Нещасний випадок стає приводом заблокувати все. Хоча вся територія та обладнання - і казки, і підприємця - жодного стосунку не має до цього випадку, - додав начальник управління культури Миколаївської міськради.

Наразі, за його словами, тривають судові засідання щодо арешту документації.

– Ми всі - і "Казка", і підприємець - завжди боролися за безпеку розваг. Усі роботи виконуються за всіма правилами. Атракціони нові та пройшли всі перевірки. Батут не механічний і абсолютно безпечний атракціон, - резюмував Любаров.

Зі свого боку мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає неправильним блокувати роботу всього дитячого містечка.

– На мою думку, після вивезення батута, де стався трагічний випадок, "Казка" не може більше дати нічого нового в цій справі. Це справді трагедія, проте батут сам по собі жодної небезпеки не несе, тож це ніяк інакше, ніж трагічний випадок трактувати не можна. Але закривати весь об'єкт, де щодня гуляють сотні дітей, я вважаю, неправильно, - заявив голова Миколаївської міської ради Олександр Сєнкевич у коментарі ПН.

Мер також додав, що 30 травня відбудеться чергове судове засідання, на якому будуть також присутні члени міськвиконкому.

– Наші представники прийдуть і будуть мотивувати, що "Казку" потрібно відкривати. Крім того, на території "Казки" проходить грантовий проєкт, у рамках якого працюють із дітьми. Моя думка, що слідство потрібно проводити, але й дитяче містечко теж треба відкривати, адже це публічний простір, - резюмував міський голова.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024