«Миколаївводоканал» хоче створити «дочку», яка продаватиме електроенергію

  • 08:18
  • 31.03.2023
267313_0

Комунальне підприємство «Миколаївводоканал» планує створити дочірнє підприємство, яке торгуватиме електроенергією.

Відповідний проєкт рішення винесуть на розгляд депутатів Миколаївської міськради, повідомляють «НикВести». Сам документ опублікований на сайті мерії.

Відповідний проєкт рішення винесуть на розгляд депутатів Миколаївської міськради, повідомляють «НикВести». Сам документ опублікований на сайті мерії.

У разі позитивного рішення, «Миколаївводоканал» створить дочірнє підприємство «Енерджі Трейд», яке постачатиме електроенергію водоканалу, а також продаватиме її іншим підприємствам.

У пояснювальній записці до проєкту рішення відзначається, що «перехід України до ринкової економіки зумовив демонополізацію більшості ринків, у тому числі ринку електроенергії, який на теперішній час надає можливість придбавати електричну енергію на оптовому ринку та продавати її розбрідним споживачам».

Планується, що новостворене дочірнє підприємство «Енерджі Трейд» стане основним постачальником електричної енергії для МКП «Миколаївводоканал», та зможе продавати електричну енергію іншим суб’єктам господарювання.

На думку гендиректора водоканалу Бориса Дуденка, це дозволить оптимізувати витрати на придбання електричної енергії та заощаджувати в діапазоні від 10 копійок до 1 гривні на кожному кВт/год.

За попереднім підрахунком, економія  для МКП «Миколаївводоканал» може складати від 4,6 мільйона гривень на рік.

У підприємстві вважають, що купівля електроенергії у своєї «дочки» надасть можливість «Миколаївводоканалу» заощаджувати гроші та спрямовувати їх на оновлення водопровідно-каналізаційної інфраструктури Миколаєва.

Статутний капітал «Енерджі Трейд» має скласти 200 тисяч гривень. У разі, якщо депутати нададуть дозвіл на створення підприємства, водоканал повинен буде затвердити статут, обрати керівника та офіційно зареєструвати юридичну особу.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024