СБУ затримала чергових колаборантів: серед них чиновники з Куп'янська та Херсона

  • 12:22
  • 30.03.2023
2b72175418d83a8edd02edfba4951b00.i999x999x670

Служба безпеки викрила ще трьох ворожих поплічників. Серед них виявилися посадовець Куп'янської міськради та колишній «посадовець Херсонського мвс».

Про це повідомляє СБУ.

Однією з фігуранток виявилася колишня посадовиця ліцензійно-дозвільного відділу Куп'янської міської ради.

– Після тимчасового захоплення міста вона підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав окупаційної адміністрації, - додали в повідомленні.

З "перепризначенням на посаді" колаборантка почала слідувати вказівкам кремля щодо перевлаштування роботи місцевого українського бізнесу на користь росії.

Після звільнення міста зловмисниця переїхала до матері до Харкова, де сподівалася уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження та доставили до Куп'янської окружної прокуратури для вручення підозри.

Ще однією колаборанткою є 65-річна мешканка Вовчанська Харківщини, яка під час окупації району добровільно погодилася очолити створений агресором місцевий "відділ пенсійного фонду".

– На цій посаді вона формувала "штат" псевдоустанови. Крім того, жінка передала окупаційній владі персональні дані місцевих мешканців, які перебували у скрутному матеріальному становищі, щоб виконати плани Москви з примусової паспортизації мешканців окупованих територій, - уточнили в повідомленні.

Крім того, у Херсоні викрито місцевого жителя, колишнього інструктора автошколи. Після тимчасового захоплення міста він вступив до лав окупаційного «головного управління мвс Херсонської області».

Керівники псевдоустанови призначили його «спеціалістом відділу реєстрації транспортних засобів». Після звільнення Херсона зловмисник, намагаючись уникнути покарання, змінив три адреси проживання. Співробітники СБУ затримали його в одному з селищ поблизу обласного центру.

Ворожим поплічникам повідомлено про підозру за статтею 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024