«Миколаївоблтеплоенерго» скерувало понад 600 приписів балансоутримувачам житлових будинків

  • 08:51
  • 29.03.2023
Тепло-в-доме3-678x381

Підготовка до сезону має бути вчасною та якісною. З цією метою ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» направило понад 600 приписів балансоутримувачам житлових будинків.

Про це повідомляється на сторінці підприємства.

– Як показує практика – запорукою безаварійного проходження опалювального сезону є належна підготовка до нього, тим паче у час війни. Саме тому ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», починаючи з середини березня 2023 р., направлено приписи з переліком обов’язкових заходів з підготовки систем теплоспоживання до наступного опалювального періоду 2023-2024 рр. усім житлово-експлуатаційним організаціям (керуючим компаніям) - 21 припис, ОСББ – 400 та 180 – іншим споживачам.

У службі теплових мереж ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» відзначають, що опалювальний сезон 2022-2023 рр. показав, що недостатня підготовка внутрішньобудинкових систем опалення, перш за все, через відсутність гідравлічних випробувань, ревізії (заміни) запірно-регулюючої арматури на стояках, неякісну ізоляцію, несвоєчасне видалення повітря з систем, а впродовж опалювального періоду ще й самовільне втручання мешканців в систему опалення та злив хімічно підготовленого теплоносія - призводило до втрат теплової енергії. А це, в свою чергу, спричинювало обґрунтовані скарги від населення, а іноді навіть перерви в роботі окремих теплоджерел.

Крім того, недостатнє обладнання теплових та елеваторних вузлів робочою арматурою для заміру параметрів теплоносія не давало змоги рівномірно та якісно розподілити теплоносій по системах опалення.  

– Усі ми знаємо які перепони були при підготовці до цього опалювального сезону. І ми як теплопостачальник, і балансоутримувачі житлових будинків маємо врахувати усі нюанси при підготовці до наступного опалювального періоду. ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» вже розпочало готуватися до наступного сезону, радимо й ЖЕКам, ОСББ та керуючим компаніям не затягувати. Упродовж опалювального періоду працівники нашого підприємства неодноразово здійснювали планові перевірки систем теплоспоживання, на основі яких й були сформовані приписи щодо підготовки систем в міжсезоння, - зауважує директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго Микола Логвінов.  

У підприємстві наголошують: наголошуємо, що виконання усіх заходів у комплексі до початку наступного опалювального сезону забезпечить комфорт кожного споживача та дасть змогу уникнути нераціональних витрат тепла.

Проведення робіт балансоутримувачі житлових будинків мають пред’явити представнику служби теплових мереж підприємства. Після усунення всіх зауважень абонент отримує акт готовності до наступного опалювального сезону. Це є документальним підтвердженням того, що система готова до прийому теплоносія. Акт готовності дає право отримати наряд на підключення опалення.

Всі роботи з підготовки систем теплоспоживання мають бути виконані до 15 вересня 2023 року. 

Для виклику інспектора для прийому готовності систем варто звертатися за телефонами: 

050 383 20 46 

050 383 20 47

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024