Реабілітація та арттерапія: у Миколаєві щонеділі проводять безкоштовні театральні покази для дітей

  • 10:53
  • 28.03.2023
337685860_743066640639090_5494183367432630313_n

Дитячий простір на базі дитячого містечка «Казка» щонеділі влаштовує безкоштовні театральні покази для дітей Миколаєва та малечі з сімей ВПО. Про це повідомила КУ "Агенція розвитку Миколаєва".

– Місто дуже довгий час не мало працюючих об'єктів культури. А діти-переселенці та ті діти, які повертаються, на жаль, не можуть ходити у дитячий садок, аби мати можливість там проводити свій час. У Дитячому просторі колектив нашого театру щонеділі проводить спектаклі для дитячої аудиторії. Завдяки цьому діти можуть комплексно відпочити на атракціонах, пограти в ігри, які розвивають, і найголовніше – подивитися виставу. Це і підтримка закладів культури, які залишилися в місті. Це і взаємодопомога мешканців міста-героя. Ми всі зараз працюємо над однією метою – реабілітація та арттерапія «дітей війни», яким потрібен певний психологічний підхід. Щоб вони могли повноцінно і житі і розвиватись, усвідомлюючи, що війна закінчиться і обов'язково буде перемога України», - каже Артем Свистун, директор Миколаївського академічного художнього драматичного театру.

Квітнева програма готує для маленьких відвідувачів лялькові театральні вистави на базі українських казок, які також відбуватиметься у неділю. Зокрема за таким графіком: 9 квітня об 11:00 – вистава «Колобок»; 23 квітня об 11:00 – вистава «Пан Коцький»; 30 квітня об 11:00 – вистава «Коза-дереза».

– На сьогодні, на жаль, ми не приймаємо глядачів у приміщенні зали театру через те, що немає укриття. Але ми працюємо на базі міської дитячої бібліотеки, і на всіх інших майданчиках Миколаєва, куди нас запрошують, і де ми зможемо зустрічатися із нашими глядачами. У квітні ми покажемо тут три вистави з українського фольклору. Не дивлячись на дитячі назви, вони будуть цікаві і для дорослих. У лютому і березні ми створили дві нові вистави «Лялькарка» і «Гуси-лебеді», з якими також поїдемо у квітні на гастролі», - ділиться найближчими планами театру Олена Антонова, керівниця літературно-драматургічної частини Миколаївського академічного обласного театру ляльок.

Дитячий простір відкрито у співпраці з Миколаївською міською радою та ГО Ресурсний центр громадських ініціатив за фінансової підтримки СОС Дитячі Містечка Україна.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024