«Зруйновані ділянки під обстрілами»: в «Миколаївводоканалі» пояснили, чому наразі неможливо повернути питну воду

  • 07:50
  • 25.03.2023
266930_0

В Миколаєві поки неможливо відновити централізоване водопостачання питної води з річки Дніпро.

Про причини розповіли в пресслужбі МКП «Миколаївводоканалу».

За інформацією комунального підприємства, пошкоджені  виробничі підрозділи, які потребують ремонту наразі знаходяться в небезпечній зоні.

— На даний час поки не можливо відновити централізоване водопостачання саме питної води з річки Дніпро. Адже в місті, де розташовані виробничі підрозділи працювати небезпечно! Фахівці підприємства неодноразово намагалися зробити ремонт, але в результаті щоденних обстрілів в січні троє працівників отримали поранення, один з яких перебував у важкому стані, – розповіли на підприємстві. 

Як відомо, наразі вода в домівки містян подається з Бузького лиману, якість якої, навіть після очищення, не відповідає вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

— Після проведених аналізів, фахівці лабораторії підприємства зробили висновок: централізовано в місто подається вода в якій від допустимої норми значно перевищено вміст хлоридів, загальна жорсткість, вище окиснюваність, сульфати, мінеральні солі тобто сухий залишок. Таким чином, вода дуже корозійна та занадто швидко руйнує технічне обладнання підприємства та мережі в місті. Як результат щодоби на водопровідних та каналізаційних мережах фіксується до 20 аварій. Для оперативної ліквідації, комунальники вимушені залучати на допомогу підрядні організації, – додали в водоканалі. 

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024