«Неправильно порівнювати ціни в Інтернеті з цінами на сайті закупівель»,– Сєнкевич щодо ситуації з придбанням генереаторів

  • 12:56
  • 01.03.2023
701776

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в ефірі програми «Діалог» на телеканалі «МАРТ» розповів, як просувається розслідування справи щодо закупівлі міським управління з надзвичайних ситуацій генераторів за нібито завищеною ціною. Нагадаємо, матеріал про це вийшов на сайті «Наші гроші» і на нього відразу відреагував мер, повідомивши про службове розслідування.

Перевірка, каже Сєнкевич, повинна закінчитися в кінці тижня.

– Питання цікаве, я не хочу нічого анонсувати. Але, як мінімум, неправильно порівнювати ціни в Інтернеті з цінами на сайті закупівель. Насправді, так і вийшло, що робили порівняння з генератором з об'яви в Інтернеті. Але, якщо приділити п'ять хвилин часу та подивитися на характеристики, то вони відрізняються за потужністю, сказав він.

З цього приводу також працює і прокуратура, і СБУ, і слідче управління поліції — всі вивчають цю закупівлю.

– Але найголовніше, що я хочу сказати: треба дивитися не сайти об'яв. Миколаїв же не єдине місто, що закупало дизель-генератори. Цих об'яв сотні на Прозорро. Треба дивитися на об'яви в той самий час, з тою ж потужністю, кількістю фаз і тим же типом палива. Бо, якщо ми подивимось на графік, то він змінювався, і в грудні-січні ціна їх була найвища, а потім вже за три тижні ціна сильно впала і попит був менший,– додав міський голова.

 

Новини

7 травня 2024
6 травня 2024