Президент Грузії звинуватила Саакашвілі в «підриві репутації» країни

  • 10:52
  • 08.02.2023
174295-1_large-2

Народ Грузії нібито опинився в заручниках у ситуації із експрезидентом Міхеїлом Саакашвілі. Він «завдає шкоди репутації Грузії та перешкоджає правильному розвитку відносин із партнерами, у тому числі з Україною».

Про це заявила президент Грузії Саломе Зурабішвілі, повідомляє Rustavi 2.

– Президент не обговорює і не може обговорювати справедливість/несправедливість цього (судового) рішення, але політична оцінка залежить від усіх нас. Зрузуміло одне, що цим рішенням грузинського народу засуджено до замкнутого кола й він залишається заручником цієї ситуації, - заявила вона.

За її словами, ситуація із Саакашвілі «заважає правильному розвитку відносин із партнерами».

– Заважає висловити солідарність українському народові та країні під час цього тяжкого випробування, що завдає шкоди грузинській традиції, заважає нашому визнанню Євросоюзом. Заважає нам працювати над 12 рекомендаціями та їхнім виконанням, звідси і над нашим статусом кандидата, - наголосила вона.

При цьому грузинський президент додала, що її країна нібито є «заручником єдиного питання».

– У цей час усі інші важливі для нас питання сьогодні навіть не обговорюються на публічному рівні... Репутацію країни було підірвано, довіра похитнулася, наше місце у новому геополітичному контексті стало невизначеним, - наголосила вона.

Зурабішвілі заявила, що відповідальність за хаос, пов'язаний із ситуацією навколо Саакашвілі, лежить однаково на уряді та опозиції, а президентське помилування не зможе виправити ситуацію.

– Жодне президентське помилування не допоможе цій взаємній дискредитації, тому що це лише вираз індивідуальної та особистої волі президента, а не ознака нового підходу режиму чи реальної деполяризації, яку вимагає від нас Європа, - заявила вона, наголосивши, що Саакашвілі, у разі його звільнення стане активним противником не тільки влади, а й фактично репутації країни.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024