Столиця штату Нью-Йорк допоможе відбудувати Бучу

  • 15:44
  • 05.02.2023
c35ab3561d66c0bc49e5074968d495ff.i999x999x670

Американське місто Олбані, столиця штату Нью-Йорк, запропонувало стати партнером міста Буча, якому допоможе у відновленні.

Про це повідомив мер українського міста Анатолій Федорук під час його поїздки до Сполучених Штатів, цитує Укрінформ.

- У штаті Нью-Йорк ми плануємо відвідати Олбані – майбутнє місто-партнер Бучі. Мерія цього міста вийшла з ініціативою щодо партнерських відносин з нашим містом. Головна мета – донести до народу Сполучених Штатів те, що відбувається в Україні, та налагодити прямі зв'язки з політиками, фондами, які допомагають нам у відновленні, – сказав Федору.

Мер Бучі повідомив, що делегація мерії перебуває у США із 6-денним робочим візитом.

За словами мера, «важливо відновити те, що зруйновано, але ще важливіше – стати набагато сучаснішими та сильнішими, ніж ми були до 24 лютого».

Він зазначив, що американська сторона забезпечила для нього у Вашингтоні «досить високий рівень зустрічей» - від керівництва Агентства США з міжнародного розвитку USAID до конгресменів, чиновників, партійних діячів, журналістів, бізнесменів.

– І демократи, і республіканці консолідовані у питанні підтримки України – як зараз, щоб досягти перемоги у війні, так і у перспективі, – поділився він.

Після російських звірств у Бучі до неї прикута увага світу, зазначив мер: «Нам доводиться виконувати в цей час навіть певною мірою дипломатичну місію, беручи політиків та різні делегації».

Керівник міста також розповів, що у Вашингтоні брав участь у засіданні керівництва USAID, де було ухвалено рішення про виділення Україні та Молдові 135 млн доларів із коштів, які раніше призначалися для Американо-російського інвестиційного фонду TUSRIF.

- Ці кошти мали бути спрямовані на розвиток демократії в Російській Федерації, підтримку муніципалітетів Росії, але через певні причини уряд прийняв рішення виділити їх Україні та Молдові, - сказав він, підкресливши, що бучанська громада братиме участь у конкурсі на фінансування своїх проектів з цих грошей.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024