В Миколаєві відкрили центр для дітей та родин, що постраждали від війни

  • 08:08
  • 04.02.2023
TSentr-pidtrymky-ta-ukriplennya-simyi-v-Mykolayevi.jpg

У Миколаєві на базі дитячого містечка «Казка» відкрився Центр підтримки та укріплення сім’ї в рамках проєкту SOSДІТИ. В цьому просторі діти разом зі своїми батьками зможуть в комфорті та безпеці розважатись, розвиватись і відновлюватись за допомогою команди фахівців.

Центр підтримки та укріплення сім’ї відкрив свої двері у п'ятницю, 3 лютого, пишуть «НикВести».

 В дитячому просторі будуть надавати безкоштовні соціальні послуги внутрішньо переміщеним родинам з дітьми, а також сім'ям громади, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. 

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич подякував благодійній організації СОС Дитячі Містечка Україна за реалізацію ідеї створення такого дитячого простору та додав, що сподівається на додаткові проєкти.

— Я не був залучений до цієї ініціативи, це дуже добре, тому що важливо, щоб гарні речі відбувалися поза увагою окремих чиновників і навіть іноді без їх участі. Сподіваюсь, цей гарний досвід співпраці дозволить вам зрозуміти, що в Миколаєві можливо робити такі проєкти, й ви будете залучати до Миколаєва цікаві ідеї, щоб ми їх реалізовували, – сказав Олександр Сєнкевич. 

Новий дитячий простір створюють за фінансової підтримки СОС Дитячі Містечка Україна спільно з органами місцевого самоврядування Миколаєва в межах Програми екстреного реагування SOSДІТИ.

Національний директор СОС Дитячі Містечка Україна Сергій Лукашов зазначив, що, не зважаючи на війну, дітям потрібні веселощі та радісні емоції, які вони разом з батьками зможуть отримати в цьому ресурсному центрі.

— Наша організація благодійний фонд – 74 роки дарує дітям радість, адже дитина, яка не радіє, не бешкетує, не шумить виростає в пригнічену, безініціативну дорослу людину. Травмована дитина буде не перспективним людським капіталом, це дуже цинічно звучить, але сьогодні ми вже мусимо думати про те, що ми будемо робити після перемоги, і тому ми мусимо думати про розвиток людського капіталу. Діти будуть відбудовувати нашу країну і вони будуть конкурувати з нашими європейськими сусідами. Вони будуть інтегрувати Україну в Євросоюз, тому вони мають зараз мати таке безпечне веселе приміщення, щоб навчатися, спілкуватися, розвиватися, і дуже важливо, що міська громада пішла на зустріч і підтримала таку ініціативу, здавалося б, не є першочерговою під час війни, але вона життєво необхідна для подальшого розвитку, – сказав Сергій Лукашов.

Сергій Лукашов додав, що це буде ресурсним центром для допомоги усім дітям: 

— Ми хочемо, щоби діти приходили з батьками сюди підзарядити свої «батарейки», щоб вони поспілкувалися і вишли енергійні, – сказав він.

Депутат Миколаївської міської ради від партії «Слуга народу» Татьяна Домбровська додала, що головне продовжувати надавати дітям – любов безпеку та турботу, а разом з тим депутати будуть роботи все, як для їх майбутнього.

— Я була дуже приємно вражена, побачивши таке чудове місце, яке було створено для наших дітей. Наш жаль, наші діти сьогодні — це діти війни. І головне, що ми сьогодні можемо їм надати тут— це любов, безпеку та турботу. Ми як депутати готові допомагати нашим дітям і все робити для того, щоб наші діти завжди посміхалися, зберегти їхнє дитинство. Дякую всім причетним за реалізацію цього проекту. Наша задача — берегти наших дітей, – сказала вона. 

Народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Пасічний впевнений, що в цьому дитячому просторі діти разом з батьками знайдуть для себе улюблене заняття. 

— Приємно бачити такі оновлення в дитячому містечку «Казка», думаю, що дітки будуть задоволені не дивлячись на наші всі проблеми, які у нас є в місті. Зараз в місті трохи легше дякую ЗСУ, що віддалили від Миколаєва бойові дії, думаю, діткам буде подобатись тут, – резюмував він.

Слід заначити, що центр почне працювати повноцінно з 6 лютого з 9 до 15 години. Щоб  потрапити до нього, треба попередньо зареєструватись на сайті громадських ініціатив, оскільки бажаючи багато, а кількість місць обмежено.

В дитячому центрі будуть проходити заняття з англійської мови, майстер-класи з ліплення, арттерапевтичні практики, перегляди театральної вистави, та будуть працювати різні ігрові зони. 

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024