СБУ затримала двох агентів Кремля на півдні та сході

  • 14:54
  • 05.10.2022
a8879da467f5ef3186c59aa101cecbce_id76321_1300x820__2__7_650x410

В Україні затримали коригувальників ворожого вогню по позиціях ЗСУ на півдні та сході.

Про це повідомляє СБУ.

– Служба безпеки України викрила двох російських агентів в Одеській і Донецькій областях. Вони розвідували місця дислокації і маршрути переміщення Сил оборони у прифронтових районах на півдні та сході України, - йдеться в повідомленні.

Що відомо про затриманих

  • у однієї із поплічниць ворога вилучено топографічну карту та схему з координатами тимчасового розташування підрозділу ЗСУ в Одеській області Саме по ньому окупанти планували здійснити масований ракетний удар. СБУ своєчасно затримала зловмисницю на спробі передачі розвідданих;
  • ще одну агентку Кремля затримали у Покровському районі Донецької області. Зловмисниця намагалась передати окупантам закриту інформацію про дислокацію та кількість особового складу одного з підрозділів ЗСУ. Вона була завербована російськими спецслужбами у серпні цього року. Її "зв’язковим" був учасник так званої "ДНР", який давав вказівки щодо проведення розвідувально-підривної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом зловмисницям про підозру. Одній з них уже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ викрила російських агентів, які готували "референдум" на тимчасово окупованій території Миколаївської області.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

23 квітня 2024
22 квітня 2024