«Вперше злякалися». Українські фотографи, що документують війну, розповіли про обстріл Миколаєва та свою роботу в гарячих точках

  • 21:16
  • 01.08.2022

 

Українські фотографи Костянтин та Влада Ліберови документують війну Росії проти України у гарячих точках.

Сімейна пара раніше фотографувала зірок, але після повномасштабного вторгнення Росії почала документувати злочини російської армії.

Костянтин та Влада з’явилися в ефірі Сніданку з 1+1 та розповіли, що зараз перебувають у Миколаєві. Фотографи зізналися, що вперше за весь період вторгнення вони злякалися.

– Сьогодні ми просинались, було приблизно сім потужних вибухів. Але, порівнюючи з учорашнім днем — це спокійно. Учорашня ніч стала першою, коли ми вперше за увесь період вторгнення злякались. Ми бували вздовж усієї лінії фронти, але ця ніч в Миколаєва була дуже гарячою, — розповів фотограф.

Вони також розповіли, що вже потрапляли під обстріли, деякі з них були навіть прицільними, коли стріляли буквально по них.

– Терор працює так, щоб кожен з нас боявся. І коли ти не знаєш куди прилетить, звідки. Думаєш, що можливо сьогодні це буде твоє вікно. Це дуже погана «лотерея». Адже коли ти їдеш лінією фронту, коли ти з хлопцями в окопах, то розумієш, де фронт, звідки летить. Ти чуєш «виходи» і готовий до цього, наскільки це можливо. А тут — ти нічого не знаєш, просто чуєш постійні вибухи, — діляться фотографи.

Костянтин та Влада зізнаються, що життя у Миколаєві можна назвати «сюром», адже попри жорстокі обстріли армією РФ жителі міста намагаються жити своїм звичайним життям.

– Наприклад, після вчорашньої ночі ми пішли та поснідали в ресторані. Тобто люди адаптувались максимально, вони намагаються працювати, підтримувати бізнес, при цьому коли лунає тривога — усі спускаються та ховаються. Але треба розуміти, що тривога, як правило, працює на ракетні обстріли. Коли це артилерія, касетні снаряди — ти не можеш бути готовим, — наголосили вони.

Нагадаємо, українські військові продовжують вишукувати й знищувати підрозділи, а також зброю, які Росія використовує для обстрілу Миколаєва. Ймовірно найближчим часом вдасться змусити ворога відступити ще далі, аби припинити регулярні удари.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024