Миколаївські волонтери дістали з-під завалів вівчарку

  • 19:49
  • 24.07.2022

Внаслідок обстрілів Миколаєва російськими військами поранення отримують не тільки люди, а й тварини. З-під завалів промислового підприємства волонтери Червоного Хреста дістали пораненого собаку, повідомляє «Суспільне».

Господарі тварини втратили будинок внаслідок чергових обстрілів міста, тому на перетримку вівчарку Фані забрав один із волонтерів. Зараз собаці необхідний догляд та лікування, говорить лікар-ветеринар Михайло Домбровський.

– У неї був з лівої сторони косий уламковий перелом поздовжньої кістки тазової, де ми поставили їй титанову пластину, зафіксували місце перелому, після чого її стан на даний момент оцінюється як стабільний, — каже ветеринар.

Миколаївські волонтери Червоного Хреста дістали з-під завалів вівчарку

Вівчарка Фані після того, як їй надали допомогу. Фото: Єлизавета Кротик

Це вже третя тварина, яку рятують волонтери Червоного Хреста з Миколаєва. З-під завалів діставали і собак, і котів.

– Хоча це і не є завданням та роботою Червоного Хреста на надзвичайних станах, але це жива істота. В даному випадку собачка мала, вони (ред. власники собаки) на щастя вижили, хоча наразі, зважаючи на те, що тільки шукають собі місце, де вони будуть поселятися після того, що трапилося, цю собачку ми заберемо. Один з волонтерів Червоного Хреста, маючи і власних тварин, погодився потримати її в себе, пообробляти рани, — розповів заступник голови Миколаївської організації Червоного Хреста Аркадій Дабагян.

Миколаївські волонтери Червоного Хреста дістали з-під завалів вівчарку

Вівчарка Фані. Фото: Єлизавета Кротик

Зараз Фані почувається добре, йде на поправку. Коли її господарі знайдуть житло, собака зможе повернутися у родину.

Нагадаємо, вже три місяці Миколаївський зоопарк приймає тварин від миколаївців, які змушені виїхати з міста. Трапляються й екзотичні види. Тварини спочатку перебувають на карантині.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024